BelMos.ru - Бульон куриный с клёцками - Булён курыны з клёцкамi

Опубликовано: 25.12.2018

БУЛЬОН КУРИНЫЙ С КЛЁЦКАМИ

500 г куриного мяса, 1 морковь, 1 луковица, 1 яйцо, 0,75 стакана муки, 1 ч. ложка сливочного масла, соль, лавровый лист, зелень.

Подготовленное куриное мясо залить холодной водой и поставить на огонь. Когда оно закипит, снять пену, положить очищенные морковь и лук, варить на слабом огне до готовности мяса, в конце приготовления добавить соль, лавровый лист. Бульон процедить.

Смешать муку, яйцо, соль, масло и около четверти стакана охлажденного бульона, старательно перемешать. Из полученного теста отделять ложкой небольшие клёцки и опускать их в бульон, варить 5 минут.

Подать вместе с кусочками куриного мяса, посыпав измельченной зеленью укропа или петрушки.

 

БУЛЁН КУРЫНЫ З КЛЁЦКАМІ

500 г курынага мяса, 1 морква, 1 цыбуліна, 1 яйка, 0,75 шклянкі мукі, 1 ч. лыжка сметанковага масла, соль, лаўровы ліст, зелень.

Падрыхтаванае курынае мяса заліць халоднай вадой. Калі яна закіпіць, зняць пену, пакласці ачышчаныя моркву і цыбуліну, варыць на слабым агні да гатоўнасці мяса, у канцы прыгатавання дадаць соль, лаўровы ліст. Булён працадзіць.

Муку, яйка, соль, масла, каля чвэрці шклянкі ахалоджанага булёну старанна перамяшаць. З атрыманага цеста аддзяляць лыжкай невялікія клёцкі і апускаць іх у булён, варыць 5 хвілін.

Падаць з кавалачкамі курынага мяса, пасыпаўшы змельчанай зеленню кропу або пятрушкі.

rss